Podcast Bura

Dr. Alajbegović: Pozitivan test ne znači apsolutno ništa

Alajbegović je nakon što je izjavio za Bljesak.info kako je moguće da je u HNŽ prisutan imunitet krda, smijenjen.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 11. 2020. u 20:05 Bljesak.info
Dr. Erdin Alajbegović: Umjesto da otvaramo debatu o koroni, prave od nas Sj. Koreju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novoj emisiji Podcast BURA donedavni šef epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, doktor Erdin Alajbegović govori o situaciji s koronavirusom, suspenziji nakon izjave o mogućem kolektivnom imunitetu, PCR testovima, nepostojanju dijaloga među kolegama stručnjacima i drugim temama.

Alajbegović je između ostalog govorio i o tome kako se postupalo na samom početku otkrivanja covida u HNŽ-u.

''U nekoj internoj priči svi kažu, prvih 15-20 dana pravi strah ako se pojavi emergentna bolest. Jer na takav način se najlakše manipulira ljudima. Ali to može jedno vrijeme, dok se svi snađemo. Međutim, ovo kod nas traje 8-9 mjeseci panike i straha, respiratora, oboljelih i umrlih'', kazao je on, te dodao:

''Osoba koja ima pozitivan test ne znači skoro ništa. To nije bolesna osoba i to samo znači da je test pozitivan, i da je osoba bila u dodiru s virusom.''

Dr. Alajbegović je također govorio i o simptomima Covida, te objasnio da se miris i okus mogu izgubiti i uslijed jače prehlade ili gripe.

Podsjećamo, Alajbegović je nakon što je izjavio za Bljesak.info kako je moguće da je u HNŽ prisutan imunitet krda, smijenjen.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close