VIDEO

Donacija za SKB Mostar: Testovi na COVID-19 i zaštitna oprema

Donacija obuhvata testove na COVID-19, pandemijske komplete (zaštitno odijelo, maska, rukavice), dezinficijense te beskontaktne termometre.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 01. 2021. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica Mostar danas je dobila donaciju testova za testiranje na COVID-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike.

Inače, u sklopu regionalnog SoS projekta, koji financira Globalni Fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (TGF), Udruženje Partnerstvo za zdravlje u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama uručena je donacija bolnici u SKB Mostar.

Donacija obuhvata testove na COVID-19, pandemijske komplete (zaštitno odijelo, maska, rukavice), dezinficijense te beskontaktne termometre.

Ova donacija je sastavni dio projekta podrške zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini u odgovoru na pandemiju COVID-19. Projekt je razvilo Partnerstvo za zdravlje/Partnerships in Health, uz podršku relevantnih ministarstava zdravstva (Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske) i odjela za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

''Projekt nam omogućuje donaciju testova i zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u tri grada u Bosni i Hercegovini, koji su potpisnici „Pariške deklaracije“ i sa kojima smo surađivali u pripremi projekta, a kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj i vrijednoj podršci'', navode iz Partnerstva za zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close