Imunizacija

Dom zdravlja Mostar poručio: Cjepiva ima dovoljno i sva su kvalitetna

Naime, Dom zdravlja Mostar ponovno je ovaj tjedan organizirao dane otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2021. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Mostar nastavlja danas s masovnom imunizacijom građanstva u skladu s pristiglim cjepivima, a na raspolaganju su Astra Zeneca i Sinopharm.

Naime, Dom zdravlja Mostar ponovno je ovaj tjedan organizirao dane otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.

Cijepljenje će se provoditi danas, 25. kolovoza i sutra, 26. kolovoza u vremenskom razdoblju od 08 do 12 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Cijepljenju mogu pristupiti svi žitelji Hercegovačko-neretvanske županije bez obzira na mjesto stanovanja.

Građanka Zlata Pehar kaže kako se cijepila jer se boji za sebe i okolinu.

Video: Dom zdravlja Mostar nastavlja s imunizacijom građanstva

''Pošto se većina ljudi cijepila i ja sam odlučila da se danas prvi put cijepim, a piše mi i kad ću doći po drugu dozu. Neka mi bude kao i drugima'', poručila je Zlata.

''U ovom tjednu danas i sutra su dani otvorenih vrata što radimo u kontinuitetu svaki tjedan pored redovitoga cijepljenja. Cjepiva zasad ima dovoljno i sva su kvalitetna i štite protiv koronavirusa'', izjavila je Vesna Pehar, magistrica sanitarnog inženjerstva.

Prema podacima s kojima raspolaže,  Dom zdravlja je dosad cijepio oko 7 000 građana cjepivima koja su pristigla putem Zavoda za javno zdravstvo ili donacijama iz Hrvatske i RS.

''Danas je veliki odaziv građana, u odnosu na prethodne tjedne, a vjerovatno su tomu razlog godišnji odmori i vrućine'', dodaje Pehar.

Magistrica sanitarnog inženjerstva pozvala je i ovom prilikom građane da se cijepe budući se ponovno povećava broj zaraženih.

 ''Bude li veliki broj zaraženih ponovno, bolnički kapaciteti neće biti dovoljni da svim građanima pruže kvalitetno usluge'', poručila je Pehar.

Kopirati
Drag cursor here to close