Rusija

Dobrovoljci nakon cjepiva - dobro

Dobrovoljci iz druge grupe primili su prvu komponentu cjepiva protiv Covida-19 23. lipnja, a 21 dan kasnije primit će i drugu komponentu…
Lifestyle / Zdravlje | 03. 07. 2020. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrovoljci koji su cijepljeni protiv Covida-19 prije dva tjedna u ruskoj vojnoj bolnici Burdenko nisu razvili negativne sporedne efekte, objavilo je danas rusko Ministarstvo obrane.

"Dobrovoljci iz prve grupe koji su primili jednu od dvije komponente vakcine 18. lipnja osjećaju se dobro i ne žale se na zdravlje. U prethodna dva tjedna nisu uočeni ozbiljni štetni simptomi", navodi se u priopćenju.

Dobrovoljci iz druge grupe primili su prvu komponentu cjepiva 23. lipnja, a 21 dan kasnije primit će i drugu komponentu, prenio je TASS.

"I oni se osjećaju dobro, nema komplikacija niti sporednih efekata", navodi Ministarstvo obrane.

Burdenko hospital

Moscow hospital (now the Main Military Clinical Hospital named after N.N. Burdenko) was founded in Lefortovo by Peter I in 1706. The first Russian school of medicine and surgery opened there at the same time. Personal physician of Peter I, a graduate of the University of Leiden Nicholas Bidloo leaded the hospital.


Kliničke testove cjepiva protiv Covida-19 obavlja Ministarstvo obrane u suradnji s Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamalej, piše Srna.

Očekuje se da će klinički testovi biti završeni krajem srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close