Dobila nogu

Dobila otkaz jer je ''previše lijepa''

Lifestyle / Zdravlje | 25. 08. 2017. u 16:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dilek Edwards, 33-godišnja instruktorica joge iz New Yorka, dobila je otkaz zbog toga što je "previše lijepa", prenosi agencija Anadolija.

Edwards je dobila otkaz u Kiropraktičkom centru u kojem je radila kao maserka i instruktorica joge.

Kako je kazala novinarima, direktor Charles Nicolai joj je poručio da će dobiti otkaz, uz obrazloženje da će to uraditi jer bi njegova supruga mogla biti ljubomorna na nju jer je, kako je kazao, previše lijepa.

Nekoliko mjeseci kasnije njegova 46-godišnja supruga Stephanie Adams je zaista uručila otkaz instruktorici joge.

"Nisi više dobrodošla u Kiropraktički centar Wall Street. Da više tamo nisi nogom kročila i drži se dalje od mog muža i obitelji! Ne zaboravi, dobila si upozorenje", navedeno je u poruci upućenoj Edwards.

Instruktorica joge je po dobivanju otkaza tužila kompaniju za diskriminaciju jer, kako je kazala, nije postojao nijedan opravdan razlog da je otpuste.

U međuvremenu, Sud u Manhattanu je odbacio njenu tužbu, tvrdeći da argument kako je dobila otkaz jer je "previše lijepa" ne može poslužiti kao osnova za diskriminaciju.

Žalbeni odbor Manhattana je naveo da uposlenik ne može dobiti otkaz zbog spola, ali da, u određenim okolnostima, može dobiti otkaz ako je "previše lijep".

Kopirati
Drag cursor here to close