Obitelj s primorja

Djevojka traži pola milijuna eura jer su je zamijenili u porodilištu

Medicinskom pretragom jedna obitelj s primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opće bolnice.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 06. 2018. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Herceg Novom uskoro će, nakon tri godine čekanja, postupiti po tužbi koju je jedna djevojka sa primorja pokrenula jer su je prije 20 godina zamijenili u porodilištu. Kompletan postupak će biti tajan, a kako neslužbeno saznaje Dan, ona će od države tražiti naknadu štete od oko pola milijuna eura.

Medicinskom pretragom jedna obitelj s primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opće bolnice. Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u obitelji koja, također, živi na primorju. Ovaj slučaj na kraju je završio na sudu.

Sudski postupak je pokrenula jedna od zamijenjenih djevojaka.

Predsjednica hercegnovskog suda Zorica Dabetić potvrdila je jučer da je pred tom institucijom još 2015. godine pokrenut postupak zbog zamjene beba u porodilištu bolnice u Kotoru. Predmet još nije raspoređen na suđenje, ali to će biti urađeno u skorije vrijeme.

Zastupnik države u ovom sporu Ivanka Jovančević kazala je da je za sada postupak pokrenula samo jedna obitelj, odnosno zamijenjeno dijete, piše crnogorski Dan.

Kopirati
Drag cursor here to close