Zagreb

Dio splitskog hotela postao karantena

Za bolesnike, ali i za liječnike, pripremljeni su svi potrebni uređaji, antiseptici i jednokratna odjeća koja se nakon upotrebe baca i zamjenjuje novom.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 03. 2020. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dio splitskog hotela Zagreb na Duilovu postao je karantena za Splitsko-dalmatinsku županiju u kojoj će se smještati oboljeli od koronavirusa, doznaje Hina.

U tom je hotelu, a radi se o bloku C, proteklih dana preuređeno 20 soba u kojima će se od koronavirusa liječiti po jedna osoba u svakoj sobi. Za bolesnike, ali i za liječnike, pripremljeni su svi potrebni uređaji, antiseptici i jednokratna odjeća koja se nakon upotrebe baca i zamjenjuje novom.

Kako doznaje Hina, osobe koje budu donosile hranu bolesnicima i lijekove bit će odjevene u skafandere i totalno zaštićene kako se virus ne bi dalje širio.

Blok C je malo izdvojen od ostatka hotela tako da karantena ne bi trebala predstavljati problem za turiste koji će odsjedati u hotelu.

Na području najveće dalmatinske županije trenutno je pod nadzorom 250 osoba, a u Županijskom stožeru civilne zaštite ne žele detaljnije govoriti o karanteni.

Sutra rano ujutro očekuje se da će u Split stići brod iz Ancone. U slučaju da bilo tko na tom brodu bude sumnjiv bit će odmah prebačen u karantenu.

Hotel Zagreb ima 389 ležajeva, 146 dvokrevetnih, 15 trokrevetnih soba, četiri apartmana, osam obiteljskih soba, te apartman predviđen za osobe s invaliditetom. Cijena sobe se kreće od 250 kuna, pa na više.

U hotelu kažu kako i dalje obavljaju rezervacije gostiju.

Kopirati
Drag cursor here to close