Tajna je u prehrani

Deset podizača energije koje želite konzumirati

Jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak
Lifestyle / Zdravlje | 11. 12. 2018. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polako nam dolazi zima, dani su sve kraći, vrijeme tmurnije i hladnije a mi postajemo mrzovoljni, iscrpljeni i bez energije. Donosimo ideje kako povećati energiju, a da ne popijemo još jednu šolju kave.

Svakodnevno se bavimo aktivnostima, radimo, učimo i obavljamo razne aktivnosti koje crpe energiju i izazivaju umor i iscrpljenost, ali nekoliko namirnica nam može pomoći da vratimo energiju i budunost, a da to nije još jedna šolja kave. Možemo posegnuti i za boljim alternativama kao što su sjemenke tikve, jabuka, crvena paprika, voda sa limunom, čaj, špinat, banana, grah, jaja ili jednostavno energetski napitak koji nam je na dohvat ruke i ne iziskuje kuhanje, pripremanje nego je odmah spreman za konzumaciju.

Jedan energetskinapitak pružit će vam jednako energije kao jedna šolja kave, a pored kofeina sadrži i taurin koji posjeduje antioksidativna svojstva, L-karnitin čija je uloga nosača masnih kiselina koje se sagorijevaju i koriste kao izvor energije, vitamine B skupine koji smanjuju umor i iscrpljenost,te magnezij koji je također izvor energije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close