Novi pogled

Dan narcisa u Mostaru: Budimo odgovorni prema svom zdravlju

Glavni cilj manifestacije je da upozori na važnost ranog otkrivanja raka dojke te podizanje svijesti o značaju brige za zdravlje svih ljudi bez obzira na dob.  
Lifestyle / Zdravlje | 22. 03. 2018. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Dan narcisa pod sloganom 'Jedan narcis - jedan život' posvećen podizanju svijesti, važnosti pregleda i podrške oboljelim od raka obilježen je u TC Mepas Mall u Mostar. Organizator događaja je udruga ''Novi pogled''.

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kad je pitanje izražavanje podrške svim oboljelima od raka.

Cvijet narcis je odabran jer je simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra.

Obilježavanjem ovog dana javnost se osvještava o raku, pokreće građane da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje edukacije, educira građane o odgovarajućim pregledima u svrhu ranog otkrivanja, te o najboljim oblicima liječenja.  Ova aktivnost je poziv svima nama da brinemo i budemo odgovorni prema svom zdravlju.

Kako je rečeno iz udruge Novi pogled oni i dalje traže registar oboljelih od malignih bolesti na razini Federacije. Žele da se podigne svijest kod žena o potrebi redovitog liječničkog pregleda.  

 

 

Tradicija se nastavlja: Ht Eronet uz Dane narcisa

Pokrovitelj i ovogodišnjih 15-ih po redu Dana narcisa je HT Eronet koji je i ovaj put, prepoznao značaj i važnost ovakve manifestacije.  

Kao društveno odgovorna i osjetljiva tvrtka, HT Eronet podržava ovu i slične akcije koje su osmišljene na način da pomognu široj društvenoj zajednici.

Maja Memić, predsjednica Udruge Novi pogled, se zahvalila HT Eronetu na kontinuiranoj podršci njihovom radu i prepoznavanju važnosti ovakve akcije.

Kopirati
Drag cursor here to close