Stijene kod Stjepangrada

Citius, altius, fortius! - Mostarski učenici na sportskom penjanju

Sportsko penjanje je odličan motiv za promjene u prehrani.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 05. 2019. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini" pod geslom "Citius, altius, fortius!" učenici I i II razreda Gimnazije Mostar, u pratnji profesora Širaza Novakovića i Mirka Grozdanića, u četvrtak su posjetili stijene kod Stjepangrada u Blagaju.

Zajedno sa stručnim osobama iz Kluba ekstremnih sportova "Scorpio" iz Zenice profesori su učenicima demonstrirali osnovne tehnike sportskog penjanja.

Sportsko penjanje je odličan motiv za promjene u prehrani. Naime, radi se o jednom od sportova u kojima optimalna tjelesna težina igra bitnu ulogu u cijeloj priči. U toku penjanja kardiovaskularni sustav se izlaže naporu koji može biti visokog i kratkotrajnog, ali i niskog i dugotrajnog intenziteta.

Pozitivno djeluje na proporcionalan razvoj snage svih dijelova tijela i intermuskularnu koordinaciju, ali i maksimalnu pokretljivost u svim zglobnim tijelima. Motorički, posebno koordinacijski, jedan je od najsloženijih sportova uopće, navodi se u priopćenju Gimnazije Mostar.

Projekt se realizira uz podršku Vlade Švicarske, Švicarske agencije za razvoj i saradnju SDC, Svjetske banke i Federalnog ministarstva zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close