Krenulo je

Cijepljenje zdravstvenih djelatnika HBŽ-a počinje u petak

Klinička slika pacijenata s područja Hercegbosanske županije oboljelih od koronavirusa lošija je nego u drugoj polovici prošle godine.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 03. 2021. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Beep / Županijska bolnica 

Federalni Zavod za javno zdravstvo doznačio je Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) 250 doza cjepiva protiv koronavirusa, a prva cjepiva bit će iskorištena u petak za cijepljenje zdravstvenih djelatnika i prioritetnih skupina, potvrdila je za Fenu ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a Dijana Mamić.

Što se tiče epidemiološke slike u toj županiji, po ocjeni ravnateljice došlo je do pogoršanja, a zaključno s današnjim danom aktivno je 70 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 10 osoba hospitalizirano u Bolničkom centru Livno, a pet ih je u "covid bolnici" u Mostaru.

"Klinička slika pacijenata s područja Hercegbosanske županije oboljelih od koronavirusa lošija je nego u drugoj polovici prošle godine, s tim da imamo učestalije upale pluća kod pacijenata, koje se razvijaju dosta kasno", kazala je Mamić.

Upravo zbog pogoršane epidemiološke situacije na području HBŽ-a, Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te županije pozvao je sve javne i privatne subjekte, vjerske zajednice, sportske klubove, ugostiteljske objekte kao i sve stanovnike HBŽ-a da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH i Kriznog stožera zdravstva HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close