Predavanje u vrtiću

Stručnjaci održali predavanje mostarskim roditeljima: Cijepite svoju djecu

Stručnjaci su poručili mostarskim roditeljima da trebaju cijepiti djecu.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 04. 2018. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrtiću Sveti Josip u Mostaru održano je predavanje za roditelje na temu ''Dječje zarazne bolesti s osipom i važnost podcijepljenosti djece''.

Na predavanju je govorio prof. dr. sc. Jurica Arapović, specijalist infektologije Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostara. Tema njegovog predavanja je bila ''Virusne osipne bolesti u predškolske djece''.

''Najčešće bolesti među dječjom populacijom su zarazne bolesti. Nema infektologa koji se ne uplaši kad dijete u ambulantu dođe s osipom jer taj osip može biti različitih oblika. Ne plaše samo roditelji nego i liječnici, jer znaju koje sve posljedice ospine bolesti mogu imati'', rekao je Arapović.

Arapović je rekao kako prevencija većine osipnih bolesti leži u redovitom cijepljenju. 

Predavanje mostarskim roditeljima održao je i dr. Borko Rajič, pedijatar na Klinici za dječje bolesti Sveučilišne bolnice Mostar. Mladi pedijatar je govorio o dilemama prilikom cijepljenja djece predškolske dobi.

Iz vrtića Sveti Josip nam je rečeno da su se odlučili održati ovo predavanje jer su dobili mnogobrojne upite roditelja na temu cijepljenja. Kažu kako ih je iznenadilo to što roditelji ne žele cijepiti djecu, te ističu kako roditelji nisu upoznati s posljedicama necijepljenja.

Podsjećamo, u Mostaru su od početka godine evidentirana dva slučaja oboljenja od ospica. Ovu bolest stručnjaci izravno povezuju s necijeljenjem. 

''U Mostaru su dvije osobe od početka godine oboljele od ospica. Radi se o djeci od dvije i osam godina'', rekao je ranije za Bljesak.info šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a  dr. Erdin Alajbegović.

Alajbegović je rekao kako oboljelo dijete koje ima dvije godine nikako nije cijepljeno, a dijete od osam godina je djelomično cijepljeno. -

Kopirati
Drag cursor here to close