5. Pješadijska brigada OS BiH

Cijepila se vojska

Mobilni tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ove tjedan je boravio u vojarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u zeničkom naselju Bilmišće
Lifestyle / Zdravlje | 22. 09. 2021. u 08:20 Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenice
INZ cijepio pripadnike OS BiH u srednjoj Bosni

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mobilni tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ove tjedan je boravio u vojarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u zeničkom naselju Bilmišće, u kojoj je obavljen proces imunizacije dijela pripadnika Prvog pješačkog puka 5. Pješadijske brigade OS BiH.

Timovi INZ-a već nekoliko mjeseci, nakon što su našoj državi dostupne potrebne količine cjepiva protiv COVID-19, obavljaju terenske posjete lokacijama, institucijama i kompanijama, čiji zaposlenici su izrazili želju za dragovoljnu imunizaciju, a u čijim radnim procesima dolazak tima za imunizaciju značajno olakšava i same radne procese, ali i ubrzava proces imunizacije.

Poslije radnika više kompanija iz Tešnja, Žepča, Zenice i Visokog, ovaj put cijepljeni su bosanskohercegovački vojnici na službi u srednjoj Bosni. Proces imunizacije će, nakon Zenice, naredni tjedan u OS BiH biti nastavljen i u vojarni OS BiH u Žepču.

Ovaj proces je osiguran suradnjom INZ-a s Ministarstvom obrane BiH i zapovjedništvima Oružanih snaga BiH i 5. Pješadijske brigade.

Dio atmosfere iz ambulante Vojarne na Bilmišću je objavljen na stranici INZ-a na ovom linku.

Kako su istaknuli pripadnici OS BiH, dolazak mobilnog tima značajno im je pomogao da se cijepe, obzirom da dolaze iz više gradova BiH, te bi im zbog radnih obaveza i čestih terena cijepljenja bila znatno otežana u općinama iz kojih dolaze.

Kopirati
Drag cursor here to close