Vidjet ćemo kako dalje

Čerkez: Situacija pod kontrolom

''Mi smo stava da oni koji ne provode mjere oni trebaju biti sankcionirani pa i u skladu sa krivičnim zakonom da bi se omogućilo da oni koji poštuju mjere rade neometano'', rekao je Čerkez.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 08. 2020. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemiološka situacija trenutno nije dobra, ali je pod kontrolom, rekao je prim. dr. Goran Čerkez, član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva za Oslobođenje.

Naglasio je da se trenutno epidemiološka situacija prati i da će, ovisno o građanima, biti uvođene nove ili uklonjene postojeće restriktivne mjere.

''Nismo najavili da ćemo donijeti nove mjere, već da ćemo razmatrati uvođenje izvanrednog stanja ukoliko primjetimo da nam ovo stanje izmiče iz kontrole. Međutim, mi smo više za poštovanja preporuka i bolje suradnje. Da bi omogućili duže radno vrijeme i normalan život, moramo da se ponašamo u skladu sa preporukama, moramo da ih provodimo na terenu i onda možemo govoriti o popuštanju mjera. Mi smo stava da oni koji ne provode mjere oni trebaju biti sankcionirani pa i u skladu sa krivičnim zakonom da bi se omogućilo da oni koji poštuju mjere rade neometano'', rekao je Čerkez.

Čerkez je govorio i o najavljenom održavanju 26. po redu Sarajevo Film Festivala

''Svako pretjerano okupljanje je povećanje rizika. Mi smo sigurni da će KS donijeti kvalitetne odluke i zaštiti zdravlje građana'', rekao je Čerkez.

''Prema informacijama koje imamo odobrenje za upotrebu prve vakcine možemo očekivati krajem mjeseca studenog. U pregovorima smo da BiH bude među prvim zemljama koje će dobiti cjepivo'', najavio je Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close