U listopadu

Centar za psihološku podršku Sensus nudi besplatne seanse

Za očuvanje mentalnoga zdravlja u razdoblju zarazne epidemije većih razmjera neizmjerno je važno ulagati u emocionalnu dobrobit (osjećaji), psihičku dobrobit (pozitivno funkcioniranje), društvenu dobrobit (odnosi s drugima i prema društvu)...
Lifestyle / Zdravlje | 09. 10. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Centar za psihološku podršku Sensus nudi besplatne seanse u listopadu

Prijetnje globalnom zarazom pandemijom COVID-19, dovele su do uvođenja izvanrednih preventivnih mjera kako bi se obuzdalo širenje bolesti. Upravo te mjere značajno mijenjaju život pojedinca i zajednice što dodatno izaziva stres i prijetnju mentalnom zdravlju pojedinca i cjelokupne zajednice.

Zbog toga je Centar za psihološku podršku Sensus iz Mostara odlučio pomoći sugrađanima i ponuditi besplatne psihoterapijske seanse.

''Svjesni utjecaja i posljedica koje COVID – 19 ostavlja na cjelokupno stanovništvo u svim aspektima života i njihovog utjcaja na mentalno zdravlje, Centar za psihološku podršku Sensus upravo u listopadu mjesecu, mjesecu mentalnog zdravlja svim sugrađanima/kama nudi usluge besplatnih psihoterapijskihseansi. Prvih novih 10 korisnika/ca koji nam se jave dobit će 2 besplatne psihoterapijske seanse s nekimod naših stručnjaka'', priopćili su iz ovog Centra.

Naime, zarazna epidemija može izazvati niz stresnih reakcija (npr. nesanicu, smanjeni osjećaj sigurnosti, pojačanu uznemirenost i anksioznost), traženje žrtve i stigmatizaciju, zdravstveno rizična ponašanja (pojačanu uporabu duhana, alkohola ili drugih sredstava ovisnosti), pojačanu neravnotežu između radnog i privatnog života (pretjerana predanost poslu u situaciji nošenja s jakim stresom) te pojavu psihosomatskih simptoma (npr. tjelesne simptome poput nedostatka energije ili općih bolova i tjelesne nelagode), ali i ponašanja kao što su povećana i nekontrolirana uporaba medicinskih sredstava zaštite.

Za očuvanje mentalnoga zdravlja u razdoblju zarazne epidemije većih razmjera neizmjerno je važno ulagati u emocionalnu dobrobit (osjećaji), psihičku dobrobit (pozitivno funkcioniranje), društvenu dobrobit (odnosi s drugima i prema društvu), tjelesnu dobrobit (tjelesno zdravlje) i duhovnu dobrobit i smisao života). Sve to čini mentalno zdravlje i potencijal.

Svi zainteresirani i oni kojima je potrebna pomoć mogu se javiti na broj: +387 36 57 02 22 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close