Od pet sastojaka

Čarobni napitak za blistavu i čistu kožu

Donosimo vam recept za napitak koji uključuje pet okusa koji pružaju obilje dobrobiti za lijep izgled kože, a sve pomoću vitamina, antioksidanata i ostalih esencijalnih ulja koje sadrže
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2018. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Nutritivno bogat obrok koji obiluje svježim, organski uzgojenim namirnicama, koje uključuju voće i povrće, ne pruža samo osjećaj zadovoljstva nego i vašu kožu čini zdravom i lijepom.

Donosimo vam recept za napitak koji uključuje pet okusa koji pružaju obilje dobrobiti za lijep izgled kože, a sve pomoću vitamina, antioksidanata i ostalih esencijalnih ulja koje sadrže, prenosi ehow.com.

Potrebni sastojci:

Od ovih sastojaka ćete dobiti 900 g gustog napitka, što je dovoljno za dvije osobe. Napomenimo da ga je najbolje popiti odmah kako biste iskoristili sve dobrobiti voća i povrća

-  3 velike mrkve
- 1 veliki krastavac
- 2 naranče pola banane
- pola limenke kokosovog soka/vode
- prstohvat cimeta (ako želite)

Priprema: Sasvim jednostavno – ogulite naranču, bananu, krastavac i mrkvu, nasijecite na komade i sve dodajte u blender zajedno s kokosovom vodom i cimetom, piše Ordinacija.hr.

Dobrobiti ovog napitka:

Krastavac je prepun vode što znači da ima jako malo kalorija, a vašoj će koži pogodovati zbog obilja antioksidanata i protuupalnih svojstava, piše Ordinacija.hr.

Mrkve pružaju velike količine vitamina i fitonutrijenata te beta karoten te štite kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka.

Banana će napitku dati genijalan okus, a B i C vitamini iz nje usporavaju starenje kože.

Naranče sadrže puno vitamina C a za njega je dokazano kako utječe na elastičnost kože i usporava nastanak bora.

Kopirati
Drag cursor here to close