10-ak prisutnih žena

Čapljina: Slab odaziv žena na predavanje o prevenciji karcinoma dojke

U Čapljini je održano edukacijsko predavanje o prevenciji karcinoma dojke, a na predavanju se pojavilo svega 10-ak žena.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 02. 2020. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je dvorana čapljinske galerije ''Tau'' u utorak trebala biti puna, s obzirom da je u istoj uprličeno predavanje od iznimne važnosti za žene, organizatori su svjedočili nečem potpuno suprotnom.

Naime, u ovom gradu održano je edukacijsko predavanje o prevenciji karcinoma dojke, a na predavanju se pojavilo svega 10-ak žena.

Predavanje je održano u sklopu projekta  ''Osnaživanje zdravlja žene'', a nosilo je naziv ''Samopregled, rano otkrivanje znakova raka dojke''.

Predavačica je bila Tanja Goluža iz Udruge ''Novi pogled''.

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Slab odaziv žena na predavanje o prevenciji karcinoma dojke

Goluža je okupljenim ženama pojasnila važnost samopregleda kao i redovitog liječničkog pregleda.

Predsjednica Udruge Maja Memić poručila je kako su ovakva predavanja jako važna te kako je šteta da predavanju nije nazočilo više žena.

''Večeras smo ovdje u Čapljini govorili što bi svaka žena trebala znati za sebe i svoje zdravlje. Ženama sugeriramo da idu na ginekološke, ultrazvučne i mamografske preglede te da kod kuće obavljaju samopregled dojki. Ulaganje u svoje znanje i prepoznavanje simptoma bolesti je jedna stepenica preko koje možemo zaustaviti daljnje širenje bolesti i to smo večeras damama objasnili'', rekla je Memić. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close