Covid u HNŽ

Broj zaraženih raste: čekaju li i HNŽ pooštrene mjere?

U razdoblju od 22. do 28. veljače ponovno dolazi do porasta broja novooboljelih, a taj rast se nastavlja i ovom tjednu.
Lifestyle / Zdravlje | 03. 03. 2021. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi poziva na dosljedno poštivanje epidemioloških mjera, posebice izbjegavanja većih skupova i zatvorenih prostora, te nošenje maski i držanje preporučene distance'', navedeno je u priopćenju nakon što je održana redovita sjednica ovog tijela na kojoj je sagledana trenutna epidemiološka situacija u Županiji.

Naime, prema izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo u ovoj godini zabilježen je pad novooboljelih u šest uzastopnih tjedana zaključno s 21. veljače 2021. godine.

Međutim, u razdoblju od 22. do 28. veljače ponovno dolazi do porasta broja novooboljelih, a taj rast se nastavlja i ovom tjednu.

S obzirom na to da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije, održat će se radni sastanak s nadležnim inspekcijama na kojem će se prezentirati trenutna epidemiološka  situacija,  sagledati stanje na terenu i predložiti mjere u svrhu učinkovitijeg inspekcijskog nadzora.

''Navedene mjere, uz redovitu higijenu ruku, izbjegavanje dodirivanja lica rukama, ostajanje kući ukoliko se osoba ne osjeća dobro su, za sada, najbolji i najučinkovitiji način zaštite. Pokažimo odgovornost i prema sebi i prema drugima – poštujmo propisane epidemiološke mjere'', naveo je stožer.

Kako je ranije navedeno, tijekom protekla 24 sata, na bolničkom liječenju trenutno su 34 bolesnika, od kojih su 5 na invazivnoj i 4 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su 4, a otpušteno 7 pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 633 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 62 i to: 35 iz Mostara, 10 iz Konjica, 8 iz Jablanice, 3 iz Neuma, 1 iz Čitluka, 1 iz Čapljine i 4 iz Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 82 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 663 rješenja. Ukupno je izdano 25526 rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close