Računica

Britanci objavili koliko će ih umrijeti preko zime

Prema izvještaju, škole bi mogle ostati otvorene čak i ako dođe do provođenja novih vanrednih mjera ukoliko one budu potrebne
Lifestyle / Zdravlje | 29. 08. 2020. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studija koju je pripremila Znanstvena savjetodavna grupa za izvanredne situacije (Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE) pri Vladi Velike Britanije nagovještava da bi u najgorem slučaju tijekom zime u Britaniji moglo preminuti još 85.000 ljudi od Covida-19, objavio je BBC.

U izvještaju televizije, koja tvrdi da je imala uvid u službeni dokument, navodi se da je cilj modela da se izračuna prekomjeran broj smrtnih slučajeva u Engleskoj i Wallesu u od srpnja 2020. godine do ožujka 2021. godine i da ni u kojem slučaju ne prestavlja predviđanje.

BBC ističe da se u izvještaju ističe da bi se u Engleskoj i Wallesu moglo dogoditi 81.000 smrtnih slučajeva povezanih s Covidom-19, kao i 27.000 smrtnih slučajeva koji nemaju veze s ovim oboljenjem.

U Škotskoj bi moglo doći do 2.600 smrtnih slučajeva izravno povezanih s Covidom-19, a u Sjevernoj Irskoj 1.900.

Prema izvještaju, škole bi mogle ostati otvorene čak i ako dođe do provođenja novih vanrednih mjera ukoliko one budu potrebne, prenijela je Srna.

"Kao odgovorna Vlada mi smo planirali i nastavljano da se pripremamo za različite scenarije, uključujući razumno najgori slučaj", objavljeno je iz Vlade Velike Britanije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close