I dan života vrijedi

Bori se s rakom 11 godina - donirao maketu onkologije u znak zahvale osoblju

Maketa zgrade onkologije, kao znak zahvale liječnicima i medicinskom osoblju
Lifestyle / Zdravlje | 03. 05. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski maketar Nedjeljko Šunjić Nedo, koji se već 11 godina bori s rakom debelog crijeva, u petak ujutro je Odjelu onkologije SKB Mostar donirao maketu zgrade onkologije.

''Gesta je jedno malo hvala osoblju koje radi na onkologiji, koje produžuje ljudima život'', rekao je Šunjić.

Foto: Bljesak.info / Nedjeljko Šunjić

Nedjeljko se zbog bolesti morao prestati baviti svojim poslom, no u jednom od svojih hobija - maketarstvu pronalazi smiraj.

Maketarstvom se bavi preko pedeset godina, a prije nekoliko godina njegovi radovi su bili izloženi i na prvoj izložbi maketa u Mostaru. Nedjeljko je proveo 300 sati radeći manketu zgrade onkologije.

Foto: Bljesak.info / Maketa je poklonjena i kao uvid skeptičnima

''Srce mi je reklo da napravim ovu maketu u znak zahvale. U bolovima sam je radio, ni ruke me ne slušaju kao prije. Malo radim, pa ležim, uzimam terapiju... No ovo je samo jedno malo hvala od mene. Od prve operacije je prošlo 11 godina iod tada se borim s karcinomom. Vrijedi kada se čovjeku produži život jedan dan, a ja sam tu jedanaest godina zahvaljujući ovom osoblju, oni su oružje u Božjim rukama'', rekao je Šunjić.

Dodao je kako se nada da će maketa biti na uvid skeptičnima, koji kažu da ih na liječenju ''truju''.

''Nadam se da će maketa biti na uvid skeptičnima koji kažu 'ovdje nas truju', ovdje dođete otrovani, oni daju protuotrov i produžuju život. Ovo je samo jedno maleno hvala za sve što je osoblje onkologije uradilo, nek im Bog da snage da nastave s ovakvim radom'', zaključio je Šunjić.

Foto: Bljesak.info / Maketa onkologije
Kopirati
Drag cursor here to close