Rak nije bauk

Bitna karika u procesu resocijalizacije djece oboljele od raka

Predavanje na temu "Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih" upriličeno je za pedagoge - psihologe sa područja Tuzlanskog kantona.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 06. 2019. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srcezadjecu.ba / Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih

Predavanje na temu "Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih" upriličeno je za pedagoge - psihologe sa područja Tuzlanskog kantona. 

Predavanje, koje je održano u amfiteatru Katoličkog školskog centra "Sv. Franjo" Tuzla, je organiziralo Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", u sklopu projekta "Rak nije bauk", u suradnji s Društvom pedagoga i psihologa TK te uz podršku Ministarstva obrazovanja TK i Pedagoškog zavoda TK. 

Cilj predavanja bio je educirati pedagoge - psihologe osnovnih i srednjih škola o prirodi malignih bolesti i izazovima koje one donose sa sobom, poteškoćama s kojima se djeca oboljela od raka susreću tijekom i nakon liječenja, s naglaskom na period povratka u školu i vršnjačke grupe. Cilj je bio i da kroz prezentirani sadržaj predavanja usvoje vještine koje će im koristiti u kontaktu sa oboljelom djecom, njihovim roditeljima i ostalom djecom. 

Sudionicima predavanja su izlagale socijalna radnica Udruženja Jasna Vatreš i psihoterapeut Udruženja Sabina Duman

''Naša briga i pomoć djeci oboljeloj od raka ne završava sa završetkom liječenja. Resocijalizaciju i povratak u školu nerijetko otežavaju predrasude i stigma društva te vršnjačkih grupa. Stoga je škola bitna karika u procesu resocijalizacije uvažavajući potrebe liječene djece. Želimo se zahvaliti Ministarstvu obrazovanja TK, Pedagoškom zavodu TK i Katoličkom školskom centru Tuzla na iskazanoj podršci i brizi za djecu oboljelu od raka'', kazala je Duman, priopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Kopirati
Drag cursor here to close