Sattler tvrdi

BiH se među prvima prijavila za cjepivo i neće ga posljednja dobiti

Ministrica Gudeljević je zamolila da Sattler svojim autoritetom u EU ubrza proces dopreme cjepiva za BiH, što je veleposlanik Sattler potvrdio.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 01. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i šef izaslanstva Europske unije u BiH Johan Sattler razgovarali su danas o nabavi cjepiva za stanovnike BiH i pritiscima dijela bh. javnosti na Ministarstvo civilnih poslova i ministricu Gudeljević, priopćeno je iz tog ministarstva.

Sattler je čestitao ministrici Gudeljević na brzoj i uspješnoj koordinaciji nadležnih ministarstava zdravstva i pristupanju BiH u dva mehanizma za nabavku cjepiva, što je ujedno i najsigurniji put da BiH dođe do cjepiva.

Ministrica Gudeljević je zamolila da Sattler svojim autoritetom u EU ubrza proces dopreme cjepiva za BiH, što je veleposlanik Sattler potvrdio, ističući da se brojne države Europe suočavaju s istim pitanjima i problemima.

Sattler je naglasio da se BiH među prvima prijavila za cjepivo protiv Covid-19 i da ih definitivno neće posljednja dobiti, kaže se u priopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close