Saša Magazinović

Bh političar pobijedio rak

Magazinović je u objavi zahvalio na brojnim porukama podrške, dobronamjernim savjetima i pažnji koju mu je iskazao veliki broj ljudi.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 12. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saša Magazinović, šef kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, objavio je da mu je stigao nalaz nakon druge operacije, te da je sve čisto i da je ovo konačna pobjeda, objavilo je Oslobođenje.

Naime, Magazinović je prije mjesec dana objavio da mu je otkriven rak kože zbog čega je imao dvije operacije.

"Nema kancerogenih stanica. Bilo je na vrijeme. Kažu da je ovo konačna pobjeda. Ostaje ožiljak, veliko upozorenje, naučena lekcija i obveza da govorim i trudim se na druge načine da što veći broj ljudi, umjesto na svom, uči na mom i sličnim iskustvima", objavio je Magazinović u statusu na svom Facebook profilu.

Magazinović je u objavi zahvalio na brojnim porukama podrške, dobronamjernim savjetima i pažnji koju mu je iskazao veliki broj ljudi.

"Želim istaći i kako su kolege s kojima vrlo često sukobljavam političke stavove iskreno ponudili svoju vrlo konkretnu pomoć. Na sreću, nije trebalo. Posebno hvala svim liječnicima koji su bili tu i pomogli na različite načine da ova priča sretno završi. Na kraju, hvala puno onima koji su me uozbiljili i natjerali da ne budem dio prirodne selekcije, onih ljudi koji 'otpadnu' zato što im je teško otići kod liječnika", napisao je Magazinović.

Veliku molbu uputio je svima, a ona se odnosi prije svega na prevenciju.

"Mnogo je stvari koje je moguće prevenirati. Melanom je jedna od njih. Pregledajte se. Pa i ako je loše, vidite da se može uspješno riješiti. Povedite računa o sebi i onima do kojih vam je stalo. Možda sam dosadan sa ovim, ali razmislite, a onda sam siguran i da ćete se pregledati", naveo je Magazinović te se ispričao svima koje je ''nasikirao'', posebno svojoj mami.

Kopirati
Drag cursor here to close