Pacijentica se oporavlja

Bh. liječnici odstranili tumor težak 30 kilograma

Pacijentica, srednje životne dobi, primijetila je prije pet godina da joj raste trbuh, međutim tek početkom listopada se javila liječniku.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 10. 2018. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, u suradnji sa abdominalnim kirurzima ove ustanove, uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili benigni tumor maternice težak oko 30 kilograma.

Pacijentica, srednje životne dobi, primijetila je prije pet godina da joj raste trbuh, međutim tek početkom listopada se javila liječniku. 

Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je postojanje tumorske mase koja je svojom veličinom ispunjavala cijeli trbuh, i to od male karlice do rebarnih lukova, navodi se u priopćenju iz UKC-a. 

S obzirom na veličinu tumorske mase, operativni zahvat je podrazumijevao multidisciplinarni kirurški pristup, suradnju ginekologa i abdominalnih kirurga koji su se opredijelili za kirurško odstranjivanje tumora. 

Operativni zahvat trajao je više od četiri sata, a završen je uspješno, iako je lokalizacija tumora bila komplicirana, jer se nalazio iza želuca, na glavi pankreasa i ispod jetre, navodi se u priopćenju. 

Pacijentica se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno opravlja, prenosi Srna. 

Kopirati
Drag cursor here to close