Online tretman

Besplatna psihološka pomoć za novinare

Svi zainteresirani mogu se putem online aplikacije ili direktno odabranim psihoterapeutima prijaviti na besplatni individualni i grupni online tretman.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 06. 2020. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt psihološke podrške novinarima koji je pokrenulo Udruženje BH novinara za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa i dalje traje. Svi zainteresirani mogu se putem online aplikacije ili direktno odabranim psihoterapeutima prijaviti na besplatni individualni i grupni online tretman.  

Tretmani se mogu iskoristiti i kao prilika za učenje kako bolje prepoznati stres, kako unaprijediti vještine suočavanja sa stresom, upoznati se s novim načinima opuštanja, ali i kako uspješnije rješavati konflikte na radnom mjestu.  

Tretmane vode tri iskusna EMDR  psihoterapeuta dr.sc. Elvira Duraković Belko iz  Sarajeva, doc.dr.sc. Tea Vučina iz Mostara te mr.sc. dr.med. Biljana Lakić iz Banja Luke.

EMDR psihoterapija je jedna od najuspješnijih psihoterapija za tretiranje simptoma uzrokovanih traumatskim ili stresnim situacijama.

Glavna tajnica  BH novinara Borka Rudić svjesna stresova s kojima se novinari susreću ovim projektom pokušava ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju.

Na  osnovi  zainteresiranosti novinara i iz drugih područja BiH za psihološkom podrškom aktivnosti su proširene te su uključeni i Društvo psihologa FBiH i Društvo psihologa RS čiji članovi će biti zaduženi za izradu online sadržaja namijenjenih očuvanju mentalnog zdravlja novinara te psihološke podrške putem e-maila.

Kopirati
Drag cursor here to close