Preživio

Berlin: Njemački političar se svjesno zarazio koronavirusom!

"Pomislio sam, nije to ništa, prođe te za dva dana i onda si imun. Iznenadio sam se da je to držalo dva tjedna i da me istinski 'zaposlilo'", izjavio je Stephan von Dassel.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 04. 2020. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Stephan von Dassel (Stranka zelenih)

Njemački političar Stephan von Dassel (Stranka zelenih), inače načelnik jednog berlinskog 'Bezirka', svjesno se inficirao koronavirusom.

Ovaj 53-godišnjak nije želio svoju zaraženu djevojku ostaviti samu u karanteni, tako da se i on inficirao.

Njegova djevojka se vratila zaražena iz Švicarske, a von Dassel je pomislio kako možda i nije loša ideja da virus prijeđe i na njega, tako da za nekoliko dana sve to prebrodi i stekne imunitet.

"Pomislio sam, nije to ništa, prođe te za dva dana i onda si imun. Iznenadio sam se da je to držalo dva tjedna i da me istinski 'zaposlilo'", izjavio je političar za RBB24.de.

On kaže kako je nemoguće provesti dva tjedna s nekim u životnoj zajednici i ostati nezaražen.

Sad kad je prebrodio bolest, osjeća se dobro i vratio se svome poslu, dakako i dalje od kuće.

U međuvremenu se von Dassel opširnijim priopćenjem obratio i njemačkoj javnosti, navodeći kako njegova djevojka pripada jednoj od rizičnih skupina i smatrao je kako ne bi bilo odgovorno ukoliko bi ju samu ostavio u dvotjednoj karanteni.

Ona napominje kako poduzima sve moguće mjere kako ne bi nikoga oko sebe doveo u opasnost zaraze.

"Možda je moja izjava danas na radiju mogla zbuniti ljude. Ali moji postupci su bili i ostali odgovorni. Bila sam, jesam i ostat ću u karanteni dok više ne mognem nikoga zaraziti", kazao je.

Liječnici inače svima savjetuju da ne pribjegavaju riziku svjesnog inficiranja, jer nije isključeno da se komplikacije od koronavirusa pojave i kod zdravih i mlađih osoba.

Zanimljivo, upravo berlinski distrikt kojemu je Stephan von Dassel broji najviše zaraženih u njemačkom glavnom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close