Ispred kamere

Beč pokrenuo projekt besplatnog PCR testiranja od kuće

Osoba se testira slijedeći upute iz klipa koje dobije mailom ili sa web ili mobilne aplikacije. Testiranje se snima. Identitet testirane osobe potvrđuje se putovnicom ili iskaznicom koja se drži ispred kamere.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 02. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Beč je do dolaska dovoljnog broja cjepiva za stanovništvo pokrenuo novi pilot projekt brzog besplatnog testiranja na koronavirus od kuće, za uposlene u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Mogućnost testiranja putem PCR testa od kuće, metodom grgljanja, za početak će imati 60.000 uposlenih, a već u prvom tjednu testirano je 5.590.

Osoba se testira slijedeći upute iz klipa koje dobije mailom ili sa web ili mobilne aplikacije. Testiranje se snima. Identitet testirane osobe potvrđuje se putovnicom ili iskaznicom koja se drži ispred kamere. Rezultat testa stiže u tijeku 24 sata putem e-maila. Potvrđeni negativni rezultat testa prihvaćen je na drugim mjestima, primjerice u frizerskim salonima.

"Redovni i brzi testovi na koronavirus su iznimno važno i djelotvorno sredstvo u borbi sa pandemijom. Time želimo stvoriti jednu vrstu štita za stanovništvo", ističe gradonačelnik Beča, Michael Ludwig.

Iskustvo Grada Beča u tijeku pandemije je pokazalo da je testiranje u što većem broju inteligentna strategija. Dok ne bude raspolagao sa dovoljnim brojem cjepiva, ofanzivna strategija testiranja ostaje njegovo najjače oružje protiv pandemije i lockdowna.

U suradnji sa bečkom Gospodarskom komorom odabrana su i poduzeća iz oblasti industrije, trgovine, uslužnih djelatnosti i uprave koja svoje uposlenike i njihove članove obitelji redovno testiraju.

Naredni lockdown Beč bi koštao 2,1 milijardu eura te doveo do gubitka dodatnih 30.000 radnih mjesta.

Nakon završetka lockdowna u Austriji, od 8. veljače kreće postupno otvaranje. U Beču su 8. veljače otvorene trgovine, škole, muzeji i uslužne djelatnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close