Taksira u Austriji

Banjalučanka pronašla i vratila novac jednom od šefova Microsofta

Lifestyle / Zdravlje | 22. 08. 2017. u 08:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Salzburga dr. Heinz Schaden javno je čestitao taksistkinji bosanskohercegovačkog porijekla, nakon što je vratila veću količinu novca koju je ponašala u svom taksiju.

Đuja Tešanović-Bećirević, rođena u Banja Luci, sredinom je srpnja pronašla i vratila oko 20.000 eura, koje je jedna mušterija zaboravila u njenom taksiju, a u prošli petak pronašla je i novčanik jednog od vodećih šefova kompanije Microsoft, o čemu je također obavijestila vlasnika, piše Patria.

„Gradonačelnik je rekao da je moja gesta velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za grad“, rekla je za agenciju Patria Tešanović-Bećirević, koja kaže da je novac i u jednom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nije željela učiniti.

U Salzbrugu traje poznati festival kulture, kojeg posjećuju gosti iz cijelog svijeta. Među njima su i visokorangirani političari susjednih zemalja, kao i privrednici iz cijelog svijeta.

„U gradu ima oko 1.000 taksista. Kada sam javila u našu centralnu da sam ponašala novac i da ga želim vratiti, rekli su mi da je to velika reklama za našu tvrtku, i zbog toga su mi dali posebnu zahvalnicu i lijepi sat, kao znak zahvalnosti za postupak. Jako sam sretna zbog toga" kaže

Tešanović-Bećirević, čije su iskustvo prenijeli brojni mediji iz Austrije.

Tešanović-Bećirević u Austriji živi skoro tri desetljeća. Mnogo je aktivna. Član je Upravnog odbora u Radničkoj komori Salzburg, a ranije je bila angažirana i politički.

Kopirati
Drag cursor here to close