Pismo čitatelja

Apel liječnika: Ako radimo u bolnici nismo šugavi!

Mailom nam se obratio čitatelj, djelatnik jedne od mostarskih bolnica, u kojemu nas je zamolio da anonimno (podaci poznati redakciji) objavimo njegov apel sugrađanima.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 03. 2020. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drage sugrađanke i sugrađani,

svjedoci smo povijesne situacije koja ugrožava živote svih nas, naš način života, najsitnija čestica koja postoji zaustavila je cijeli naš planet.

Iako žalim što se ovakva nepogoda dogodila, ovakva situacija je jedna od onih zbog kojih sam ja, a vjerujem i mnogi moji kolege, upisali medicinu i postali liječnici.

Staviti sebe u službu zajednice, svoje obitelji, susjeda, prijatelja, poznanika, ali i neistomišljenika, onih s kojima ne pričate i koje privatno ne volite najveća je nagrada ovog posla.

To ste i vi prepoznali pa svaku večer pljeskom podržavate sve radnike u zdravstvu, a također treba podržati sve one koji pomažu da se život održava koliko toliko normalno u ova nenormalna vremena, naše policajce, radnice u trgovinama, vozače kamiona, pekare i mnoge druge koje ako nisam spomenuo, ne znači kako sam ih zaboravio. A ne biste ni vi trebali zaboraviti.

Međutim, koliko god taj pljesak bio satisfakcija, drugu stvar bih volio još više. Drage sugrađanke i sugrađani, ako radimo u bolnici nismo šugavi. Ne izbjegavajte nas i naše obitelji po haustorima jer znate da smo doktori, sestre ili tehničari, općenito ako radimo u bolnici.

Strah je prirodna stvar, virus je svima nepoznat, ali potrudimo se očuvati minimum ljudskosti.

Primijetimo upadljivo ribanje svega nakon što napustimo trgovinu, primijetimo dodatni strah u očima kad se natjerujete da razgovarate s nama, primijetimo da se predomislite i krenete stubama kad mi izađemo iz lifta.

Sve postupke dezinfekcije mi radimo, kako se kaže u onom vicu, i od prije korone. Ne stigmatizirajte nas zbog našeg posla jer ga radimo i zbog vas.

Nadam se kako ćete imati razumijevanja za nas jer samo zajedno možemo pobijediti ovu pandemiju.

S poštovanjem,
Osoba iz bolnice

P.S. Ostani doma

Kopirati
Drag cursor here to close