Onkologija

SKB Mostar demantira pacijente: Aparat radi

Zbog tog nedavnog kvara na aparatu, navode iz bolnice, ''došlo je do povećanog broja pacijenata koji su na listi čekanja''.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 12. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Aparat za zračenje na Klinici za onkologiju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar nije u kvaru i uredno radi'', potvrđeno je za Bljesak.info iz te ustanove.

Nakon kvara i saniranja istog uređaja tijekom studenog, u prosincu je pacijente ponovno dočekao isti scenarij, čime, kako tvrde, nisu mogli dobiti prijeko potrebnu zdravstvenu uslugu.

Zbog tog nedavnog kvara na aparatu, navode iz bolnice, ''došlo je do povećanog broja pacijenata koji su na listi čekanja''.

Iz SKB tvrde kako će se gužve za uslugu zračenja prestati tek počekom sljedeće godine.

''Liječnici sa Klinike za onkologiju su svjesni trenutne situacije te rade pojačanim intenzitetom i smatraju kako će se s početkom Nove godine riješiti novonastala situacija tj. anulirati povećan broj onkoloških pacijenta koji trebaju zračenje'', rečeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Pacijenti kojima je ova usluga iznimno bitna za život tvrde da su im u bolnici uzeli kontakt broj te da će javiti kada aparat konačno proradi.

Ipak, iz mostarske bolnice podsjetili su kako se tijekom sedam godina, otkako se pacijenti zrače u toj ustanovi, nije došlo do prekida radioterapije pacijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close