Study Corner

Američki kutak Mostar organizira webinar - Razgovor sa dr. Bojanom Jurišićem

Imajući na umu i višegodišnje iskustvo dr. Jurišića kao liječnika FK Željezničar i Vaterpolo lige, poseban naglasak u webinaru bit će stavljen i na zdravstveno stanje sportaša
Lifestyle / Zdravlje | 12. 05. 2020. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imajući na umu da, usprkos ublažavanju službenih mjera restrikcija kretanja i okupljanja, trebamo nastaviti biti oprezni u sljedećim mjesecima, dr. Bojan Jurišić će na webinaru u srijedu, 13. svibnja u 17:30 sati razgovarati upravo o mjerama predostrožnosti koje svako od nas može i treba (nastaviti) poduzimati u svrhu prevencije daljeg širenja COVID-19.

''SARS-CoV-2 je virus koji nam je u potpunosti promijenio život. Naš stav prema zdravlju, higijeni i svakodnevnici zarotirao se za 180°. Zdravlje sada shvaćamo mnogo ozbiljnije. Virus je i dalje velikim dijelom nepoznanica, a time i sama bolest uzrokovana ovim virusom, te pronalazak pravog tretmana predstavlja ogroman izazov. Stoga, upravo stav i postupci pojedinca prema svom zdravlju predstavljaju najefikasniji tretman i prevenciju zaraze šire zajednice'', kazao je dr. Jurišić, spec. ORL iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Također, imajući na umu i višegodišnje iskustvo dr. Jurišića kao liječnika FK Željezničar i Vaterpolo lige, poseban naglasak u webinaru bit će stavljen i na zdravstveno stanje sportaš(ic)a i rekreativaca/ki tijekom i nakon pandemije, te uopće na značaj sporta u održavanju zdravlja.

''Bavljenje sportom tijekom pandemije je moguće i poželjno u smislu održavanja spremnosti organizma da se suprotstavi virusu. Iako je došlo do ublažavanja službenih mjera, oprez je i dalje potreban. Iskreno se radujem razgovoru u online programu 'Study Corner' Američkog kutka Mostar'', rekao je

Prijaviti svoje sudjelovanje možete putem poveznice, a dodatne informacije o webinaru dostupne su na Facebook eventu.

''Kroz Study Corner program, koji inače postoji još od 2017. godine i pruža besplatno osobno i profesionalno usavršavanje svima zainteresiranima, ponudili smo tijekom trajanja restriktivnih mjera tri tematska – za trenutnu izvanrednu situaciju relevantna - online predavanja: 'Uravnotežena prehrana u kućnoj izolaciji', 'Mentalno zdravlje i socijalna izolacija', te 'Jogom protiv stresa'. Nakon predstojećeg 'Razgovora sa doktorom', do kraja ovog mjeseca planiramo organizirati još jedno korisno 'Study Corner' online predavanje pod nazivom 'Vrt na balkonu', najavila je program koordinatorica Američkog kutka Mostar, Inga Kotlo.

 

O predavaču:

Dr. Bojan Jurišić (1982.) je doktor medicine, specijalist otorinolaringologije, zaposlen u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u BiH, Hrvatskoj i SAD-u. Završio je Medicinski fakultet u Sarajevu, a specijalistički ispit iz otorinolaringologije položio 2018. godine.

U sklopu stručnog usavršavanja završava edukacije u renomiranim medicinskim centrima u inozemstvu (Salzburg, Graz, Zagreb, Novi Sad, Beograd, Maribor...).

Osim rada u matičnoj zdravstvenoj ustanovi, dr. Bojan Jurišić aktivno je uključen u rad sportskih kolektiva - od 2013. godine liječnik je u F.K. Željezničar, a od 2011. liječnik na utakmicama Vaterpolo lige, te član zdravstvenih komisija u Vaterpolo savezu BiH i Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo

Kopirati
Drag cursor here to close