Stanite u kraj pretjeranom znojenju

Alternativa jakim dezodoransima: Prirodni lijekovi protiv znojenja

Prirodni kućni lijekovi postali su alternativa jakim dezodoransima bogatim kemijskim spojevima koji su u dosta slučajeva i štetni za kožu.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 05. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretjerano znojenje nije povezano samo s vrućinom ili vježbanjem - prehrana, ali i određene bolesti mogu biti razlog prekomjernog znojenja. Prirodni kućni lijekovi postali su alternativa jakim dezodoransima bogatim kemijskim spojevima koji su u dosta slučajeva štetni za kožu.

Jabučni ocat kao lijek

Jabučni ocat skuplja pore i pomaže u boljoj kontroli znojnih žlijezda. Osim toga pokazao se kao učinkovit u borbi protiv bakterija koje uzrokuju neugodan miris. Nakon tuširanja, ocat stavite na vatu i utrljajte u pazuhe.

Ostavite da djeluje preko noći, te se ujutro istuširajte. Ovo nije preporučljivo raditi na svježe obrijanim pazusima.

Foto: Ilustracija / Jabučni ocat

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealno je u borbi protiv znoja, a njegov miris osigurat će vam svježinu tijekom cijelog dana. Prirodni dezodorans možete dobiti tako da pomiješate kokosovo ulje, sodu bikarbonu, shea maslac i esencijalno ulje. Ovaj dezodorans možete koristiti svakodnevno.

Kokosovo ulje

Prašak za pecivo i limun

Pasta od praška za pecivo i limuna također čini čuda i vrlo ju je lako napraviti: Pomiješajte malo praška za pecivo s nekoliko kapi limunovog soka da biste napravili kremastu pastu.

Smjesu nanesite na pazuhe, ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Limun djeluje antibakterijski i neutralizira neugodne mirise.

Krumpir kao prva pomoć

Stari, ali vrlo učinkoviti lijek protiv znojenja je krumpir. Sirovi krumpir utrljajte ispod pazuha, a nakon što se koža osuši, preko možete staviti obični dezodorans. Osim toga, učinkovit lijek protiv znojenja je domaća pasta od kukuruznog škroba i sode bikarbone.

Foto: Getty Images / Guljenje krumpira

Pasta od ova dva sastojka uklanja velike mrlje od znojenja. Protiv znojenja su se pokazali učinkoviti crni čaj i čaj od kadulje, kao i sokovi od grožđa i rajčice.

Kopirati
Drag cursor here to close