Transformacija snage volje

Inspirativna priča Aleksandre Savić - otkopčajte mentalne kopče i razmišljajte u svoju korist

Ovo je priča o transformaciji snagom volje
Lifestyle / Zdravlje | 07. 05. 2019. u 09:28 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Aleksandra Savić

Da je sve moguće snagom volje, dokazuje Aleksandra Savić, koja se uspješno izborila s pretilošću, a danas i sama motivira druge da uspiju na svom putu do boljeg zdravlja.

Ovo je priča o velikoj ustrajnosti i dosljednosti, predanosti i mentalnoj snazi, priča koja može biti poticaj za sve vas.

Na koji način svako od nas može postaviti pred sebe izazov i pokazati kako je nemoguća misija zapravo moguća?

Odlukom, voljom i samodiciplinom! Ništa nije nemoguće što nije nerealno. Ali prije svega kad zabagujete, što se obzirom na sve okolnosti u kojima se svi redom nalazimo događa svima nam treba podrška. Istina je da se sam boriš, ali potrebna je priprema i mentorstvo ukoliko ozbiljno pristupate svom osobnom razvoju/promjenama/napretku.

Treba otkopčati mentalne kopče i okrenuti način razmišljanja u pravom smjeru, odnosno u svoju korist.

Za adekvatnu fizičku transformaciju, odnosno funkcionalnost tijela potrebno vam je vođenje personalnog trenera, isto tako potreban vam je i motivacioni trener/mentor koji vas vodi kroz PROCES mentalne transformacije. Bez mentalne transorfmacije nema trajnih rezultata.



Što se ustvari krije iza fizičkih problema s kojima se svi, u manjoj ili većoj mjeri susrećemo?

Što se krije, hehe. Krije se nevoljenje sebe, manjak samopouzdanja, loše navike, konzumeristički pritisak, natjecanje s drugima, kukavičluk, neprihvaćanje sebe, loše odluke, samokažnjavanje, mazohizam, prejedanje, emotivna glad, zaluđenost šarenim lažama zvanim Instagram/ fejsbuk/lajkovi, unutarnji i vanjski saboteri...

Kako se pokrenuti? Je li, zapravo trenutak priznanja samom sebi da imamo problem već veliki uspjeh?

Nije uspjeh. Uspjeh u bilo čemu donosi rad, kontinuitet, samokontrola, dosljednost, učenje, napredovanje, borba.

To je jedini pravi uspjeh u kontekstu ove priče. S druge strane jedini pravi neuspjeh je nepokušati!

Pokreću nas potreba, želja i volja.


Kretaorka ste programa Ogledalo? Šta je Ogledalo?


Ogledalo je mindset program koji pomaže da sebe upoznate, prihvatite i zavolite na pravi način kako bi mogli biti funkcionalni u životu.

Džaba znanje ako ga ne znate koristiti, treba težiti k samostalnom upravljanju svojim resursima kako bi u ovoj igrici zvanoj život mogli biti igrač, a ne igračka.

Kako kroz program Ogledalo pomažete ljudima da naprave balans između želja, mogućnosti, obrazovanja i s druge strane mentaliteta, patrijarhata koji je još uvijek jako prisutan u našem društvu, tradicije, da ne kažemo primitivizma s kojim se susrećemo?

Prije svega želim istaknuti da je moja metodologija vrlo jednostavna, primjenjiva je za sve generacije i profile ljudi. Sve što ste nabrojali stoji, ali u svijetu odraslih dakle kada nismo više djeca i prihvaćamo odgovornost, svode se na izgovore.

Ne živim ni ja u nekom drugom svijetu, okružena sam svim navedenim ,ali shvatila sam da na ovom svijetu i u ovom životu jedino bezuvjetno imam SAMO SEBE! To je JEDINA SIGURNA KONSTANTA! Sve drugo na ovaj ili onaj način može doći i proći.

Video: Aleksandra-Gyrocopter MTO Sport AutoGyro Rotax 



Kroz poziv predavača na Akademiji za mlade lidere u civilnom društvu u Sarajevu, kao govornik na LEAP IN konferencijama i generalno predavanjima širom BiH radite sa omladinom...čemu ih učite? Koji su njihovi najveći problemi?

Učim ih prvenstveno svojim bogatim iskustvom iz široke lepeze djelovanja. Od osobnog razvoja i aktivizma do vrijednosti koje se sistematski uništavaju a bez kojih je život životarenje a ne življenje. Sloboda, solidarnost, individualnost i kritičko razmišljanje su bedemi bez kojih se događa upravo ovo u čemu danas živimo.

Mladi su naravno pogubljeni u svemu ovome, većina ima krizu identiteta. Definiraju se kroz nacionalne i materijalne identitete, prihvataju poziciju žrtve konzumerizma, letargije i sl. A činjenica je da imaju kapaciteta. Najviše vremena provodim sa svojim studentima s akademije.

Vjerujte cijeli tim naše akademije se svojski trudi oko njih i rezultati ne izostaju. Iskoristit ću priliku da čestitam našoj Ajni Jusić na demonstraciji građanske odgovornosti i hrabrosti. Moji kriteriji su visoki, a njoj skidam kapu za sav njen doprinos ovom društvu, a posebno za udruženje Zaboravljena djeca rata i čestitam na govoru koji je imala na dodjeli Nobelove nagrade, kao i premijeri predstave „U ime oca“.


Živimo u vremenu kada omladina dosta ulaže u formalno obrazovanje, to je činjenica. Ipak, je li to dovoljno kako bi se ostvario uspjeh na profesionalnoj razini?


Nije dovoljno, iako je u svakom slučaju potrebno. Da biste bili konkurentni na tržištu osim obrazovanja potrebne su vam vještine.

Više nije dovoljna samo inteligencija, potrebno je razvijati emotivnu i socijalnu inteligenciju. Od presudnog značaja su komunikacijske vještine.

Bez komunikacijskih vještina možete izazvati bezbroj problema koji vas guraju na dno i izbacuju iz igre i na privatnom i poslovnom planu.


Kopirati
Drag cursor here to close