Rat u zavodu

Alajbegović odgovara na ograđivanje: Netko je zloupotrijebio položaj

Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bolje im je da provedu presudu općinskog suda i izvrše naknadu sredstava nastalih nezakonitim otkazom, a u iznosu većem od 10.000 maraka nego da koriste svoj službeni položaj i koriste se neakademskim jezikom'', poručio je dr Erdin Alajbegović povodom priopćenja Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a u kojem se ograđuju od izjava svojeg epidemiologa.

Dr Alajbegović navodi kako ''u dopisu stoji N.N. osoba'' te da nije ''dobio odgovor o imenu ili imenima osoba, kada treba preuzeti odgovornost onda nema odgovora''.

''Nakon jučerašnjeg dopisa u kome se blati moje ime i prezime od strane N.N. osoba, a nakon konsultacije sa svojim pravnim opunomoćenikom Danijelom Pervanom iz Čitluka moram da Vas upoznam sa sljedećim činjenicama da zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja predstavlja krivično djelo regulirano članom 383 KZ FBIH gdje je predviđena kazna zatvora do pet godina'', naveo je epidemiolog u pismu portalu Bljesak.info.

''Medicina je uvijek bila nauka zasnovana na činjenicama i dokazima a ne difamiranjem'', navodi dr Alajbegović.

Naime, Stručno vijeće Zavoda za javno zdravstvo HNŽ objavilo je kako se ograđuje od medijskih izjava a Alajbegovića, uposlenika ove institucije. Objavili su kako njegovi stavovi ''ne predstavljaju službeni stav Zavoda nego se radi isključivo o njegovom osobnom mišljenju''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close