Traže odgovore

Aktivisti pitaju: Tko će odgovarati za kolaps zdravstvenog sustava u HNŽ-u?

"Nezadovoljni liječnici su okačili svoje mantile na ogradu. A što da urade nezadovoljni pacijenti, da svaki put prije odlaska kod privatnika svrate pred javnu zdravstvenu ustanovu i okače svoju ovjerenu zdravstvenu iskaznicu?!", pitaju pacijenti.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 12. 2021. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno Statutu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a jedna od djelatnosti Zavoda je i da u suradnji s Ministarstvom zdravstva HNŽ-a obnaša nadzor i financijsku kontrolu poslovanja zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika u svezi sa zaključenim ugovorima za tekuću godinu.

Prošle godine, pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama, zatražili smo i od Zavoda i od Ministarstva da nam dostave izvješća u vezi s obavljenim nadzorima za period 2015-2020. godine, prenosi portal Prava pacijenata.

Pisali ministru

Kako navode, Zavod je odbio pristup.

"Kažu da im nije dovoljno jasno što se traži, kažu nemaju dovoljno podataka da bi uz 'razuman napor' mogli utvrditi što to tražimo, a sve da bi mogli vidjeti imaju li oni te informacije. Dakle, mi tražimo izvješća o nadzoru kako se troše sredstva koja se daju zdravstvenim ustanovama, nadzor po Statutu provodi Zavod u suradnji s Ministarstvom i njima nije jasno što se traži i kao ne znaju jesu li u posjedu tih informacija", prenosi Prava pacijenata.

Oni ističu kako su pisali i ministru Opsenici, koji je naveo kako nije u posjedu tih dokumenata.

"Poziva se na čl. 11. Statuta i navodi da je to djelatnost Zavoda te da će njima proslijediti naš zahtjev. Toliko drskosti i nezainteresiranosti nekoga za svoj posao rijetko se može naći. U tom istom čl. 11 na koji se ministar poziva piše: u suradnji s Ministarstvom zdravstva Županije, obnaša nadzor i financijsku kontrolu poslovanja zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika u svezi sa zaključenim ugovorima za tekuću godinu. U tom čl. 11. Statuta Zavoda je navedeno 18 različitih djelatnosti Zavoda i samo za ovu je precizirano da se radi u suradnji s Ministarstvom i naš ministar kaže da on nema te dokumente. Čudi nas da još nije dodao nema i ne zanima me. Realno, čovjeka apsolutno ne zanima tema zdravstva, prava pacijenata, položaj zdravstvenih djelatnika i sl.", navode.

Govor iz 2018. 

Kako piše portal Prava pacijenata "jedina dobra stvar koja će ostati iza njega je govor na press konferenciji 2018. godine, kada se branio od mostarskih sindikalaca. A dobro u tom tekstu su sljedeći statistički podaci:

"Županija sa 225.000 stanovnika koji žive u jednome gradu i 8 općina ima čak 12 domova zdravlja i 3 bolnice. U njima je uposleno 3.693 djelatnika. Tri bolničke zdravstvene ustanove za ovu županiju, možda jesu ili nisu previše, no iskorištenost – zauzetost posteljnog fonda govori sve, a kreće se od 35,7% u najmanjoj, preko 48,6% u srednjoj do 68,1% u najvećoj bolničkoj zdravstvenoj ustanovi. U EU minimum opstojnosti je iskorištenost – zauzetost posteljnog fonda od 75%. Imamo razmjerno 22% više uposlenika u zdravstvu u odnosu na Tuzlansku županiju, 66% više uposlenika u odnosu na Zeničko-dobojsku županiju, odnosno 92% više uposlenika u odnosu na Županiju Središnja Bosna. Je li nam kvaliteta zdravstvene zaštite toliko bolja?

S obzirom na broj zdravstvenih ustanova i broj uposlenika u njima, slobodno izričem kvalifikaciju da imamo preglomazan i predimenzioniran zdravstveni sustav, a sljedeći podaci potvrdit će i da je rastrošan i nedovoljno učinkovit.

Od 2012. do 2018. godine ZZO je za 35% ili 24.000.000 KM povećao sredstva za financiranje zdravstvenih ustanova, a materijalna prava uposlenika ostala su nepromijenjena.

Istodobno, u tom razdoblju za investiranja i poboljšanje materijalnog statusa zdravstvenih ustanova putem kredita, transfera i grantova, Županija je ukupno uložila daljnjih 128.000.000 KM.

Zar rukovodeće i upravljačke strukture zdravstvenih ustanova nisu sve te godine mogle dio tih sredstava usmjeriti u barem simbolično poboljšanje materijalnog statusa uposlenika? No, zato su uspjeli napraviti akumulirani gubitak od preko 100.000.000 KM, a na sindikalne zahtjeve počeli su se utrkivati u iskazivanju potpore", navode.

Dug sve veći

Kako ističu, Opsenica je tako pričao 2018. godine.

"Sada smo na kraju 2021. sve je isto, samo je dug mnogo veći. Što bi narod rekao, jer ministar voli ove narodne, – 'Županija gori, a Goran, Rade i Nevenko se češljaju'. Gospodo odgovorni, da ste vi radili svoj posao, danas bi se na ulicama Konjica bijelio samo snijeg, a ne mantili zdravstvenih djelatnika. Objavite javno, odmah, izvješća (ako ih je bilo uopće) o nadzor zdravstvenih ustanova u Konjicu vezano za realizaciju ugovora i dodijeljeni novac u posljednjih pet godina.

Objavite javno i ugovore i izvješća, pa da vidimo, je li u Konjicu problem nedovoljna tranša ili je problem nešto drugo!

Nezadovoljni liječnici su okačili svoje mantile na ogradu. A što da urade nezadovoljni pacijenti, da svaki put prije odlaska kod privatnika svrate pred javnu zdravstvenu ustanovu i okače svoju ovjerenu zdravstvenu iskaznicu?! Draga gospodo, već godinama radite izvan zakonskog okvira i sustav zdravstva doveli ste do kolapsa.

Odgovorite građanima:

Zašto nema javnih nabavki, zašto se u HNŽ-u ne može s knjižicom kod privatnika?
Zašto se usluge ne plaćaju na temelju vrste obima i kvalitete?
Što ste uradili po pitanju, kako ministar reče, preglomaznog, predimenzioniranog, rastrošnog i nedovoljno učinkovit zdravstvenog sustava.
Odgovorite i objasnite odmah ili ćete čekati da se i Mostar 'zabijeli'?", objavljeno je na portalu Prava pacijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close