29. rujna

Mostar: Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka

Akcija će biti provedena 29. rujna na platou ispred Mepas Malla u Mostaru, u vremenu od 12 do 18 sati, najavili su organizatori.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 09. 2018. u 09:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Moja kosa, tvoja kosa" udruga "Srce za djecu oboljelu od raka" organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. 

Akcija će biti provedena 29. rujna na platou ispred Mepas Malla u Mostaru, u vremenu od 12 do 18 sati, najavili su organizatori. 

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Postotak izlječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose. 

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, kemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). 

U radionici udruge "Srce za djecu oboljelu od raka" do sada su izrađene i uručen 23 perike. Perike su dostupne potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu. 

Projekt "Moja kosa, tvoja kosa" podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, te je iskazala svoju podršku udruzi "Srce za djecu oboljelu od raka" tako što je postala prvi ambasador udruge i na taj način pruža podršku njezinom radu.


Kopirati
Drag cursor here to close