AstraZenecina cjepiva

Odobren uvoz cjepiva u BiH, veleprometnik tvrtka iz Mostara

Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca cjepiva.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 03. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za lijekove i medicinska sredstva izdala je Rješenja za uvoz cjepiva proizvođača AstraZeneca (COVID-19 Vakcina AZ/SKBio) u BiH. 

"Članak 66. stavak 7. glasi kako izuzetno od propisanog odredbom stava (3) ovog člana ako Vijeće ministara BiH proglasi izvanredno stanje, na zajednički prijedlog entitetskih ministarstava zdravstva i Odjela za zdravstvo Brčko Distrikta, Agencija može odobriti uvoz lijekova koji nisu dobili dopuštenje za stavljanje u promet ako su takvi lijekovi nužni za prevenciju, odnosno otklanjanje posljedica takvog stanja", navode u priopćenju.

Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca cjepiva.

"Odabrani veleprometnik, temeljem prethodno provedenog tendera, je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove sa neophodnim GDP certifikatom", navode iz Agencije.

Također, Agencija za lijekove BiH danas je odobrila i cjepiva kompanije AstraZeneca koje je našoj zemlji prije nekoliko dana donirala Srbija.

"Ovim putem vas obavještavamo da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine izvršila provjeru kvalitete cjepiva protiv COVID-19: Sputnik V i cjepiva Astra Zeneca i utvrdila da ispitani uzorci navedenih cjepiva odgovaraju deklariranom kvalitetu u pogledu ispitanih parametara", naglašeno je iz ove bh. institucije.

S obzirom na ispred navedeno stekli su se uvjeti da navedena cjepiva budu primjenjena u procesu imunizacije stanovništva.

Kopirati
Drag cursor here to close