Milijardu i više

Africi potrebno najmanje 750 milijuna doza cjepiva

Svakoj osobi potrebne su dvije doze, jedna za antidot i druga za poboljšanje imuniteta, tako da bi ukupno bilo potrebno i više od milijardu cjepiva.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 12. 2020. u 15:18 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najmanje 60 posto od 1,2 milijarde ljudi u Africi treba da bude imunizirano cjepivom protiv koronavirusa kako bi se postigla (njena imunizacijska) efikasnost'', izjavio je danas John Nkengasong, direktor Afričkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

"Prema toj računici, Africi će biti potrebno najmanje 750 milijuna doza cjepiva", kazao je Nkengasong.

Svakoj osobi potrebne su dvije doze, jedna za antidot i druga za poboljšanje imuniteta, tako da bi ukupno bilo potrebno i više od milijardu cjepiva. Nkengasong je kazao i da bi od pet do sedam posto doza cjepiva moglo biti bačeno tijekom procesa.

Rekao je da će Afrika koristiti razna sredstva kako bi kupila vakcine, uključujući i 12 milijardi dolara iz paketa pomoći Svjetske banke. Afrička Export-Import banka i ostale institucije će također pomoći.

U Africi je do danas zabilježeno više od 2,3 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 54.916 ljudi. Više od 1,96 milijuna pacijenata se oporavilo od zaraznog oboljenja COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close