Zajedno smo jači

U Mostaru sve više ovisnika o heroinu

Popo je istaknuo kako treba raditi na prevenciji, kroz osvještavanje mladih o opasnostima koje sa sobom nosi ovisnost o drogama.
Lifestyle / Zdravlje | 17. 11. 2017. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta 'Zajedno smo jači' održano je predavanje Almira Pope na temu 'Borba protiv ovisnosti o drogama', što je drugo predavanje u ovom projektu.

Prvo predavanje je održano prije gotovo mjesec dana na temu 'Ovisnost o kocki i igrama na sreću', a govorio je Marko Romić.

Popo je istaknuo kako je ovisnost o opojnim drogama u velikoj mjeri zastupljena u Mostaru. "Zabrinjavajući je podatak da je sve više ovisnika o heroinu, prema podacima do kojih sam ja došao", rekao je prof. Popo, dodajući da ima i onih ovisnika koji uopće nisu registrirani, bilo u policijskim bilješkama ili psihijatrijskim ustanovama, kao ni kod svih onih koji se bave tim problemom.

Popo je istaknuo kako treba raditi na prevenciji, kroz osvještavanje mladih o opasnostima koje sa sobom nosi ovisnost o drogama. "Kada govorimo o ovisnosti, ne mora to u svakom slučaju biti neka opojna droga poput heroina, kokaina, alkohola, trave i slično. Moderni vid droge je danas internet, virtualni svijet, te sve više mladih postaje ovisno o istom iako toga ni sami nisu svjesni", kazao je Popo.

Tim povodom na početku predavanja prikazan je kratki film o ovisnosti o virtualnom svijetu, odnosno internetu. On smatra da je sport važan u borbi protiv svih vrsta ovisnosti. Sport utiče tako da mladi uopće ne ulaze u svijet ovisnosti i jedna je od ključnih karika da se djeca i oni nešto stariji ne bi nikako uključili 'u svijet droge, u svijet pakla'.

Projekt 'Zajedno smo jači' organizirali su Centar za kulturu Mostara, Plesni studio Mo Stars, a pokrovitelj je ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH. Posljednje predavanje u okviru ovog projekta za ovu godinu će biti održano 14.12. od 19:30 sati u Centru za kulturu na temu 'Ovisnost o alkoholu i pušenju', a predavač će biti mag.cin. Senad Suljić.

Kopirati
Drag cursor here to close