Charity race

U Mostaru se učilo o zdravom stilu života

Tijekom višesatnog druženja stručnjaci iz oblasti nutricionizma svim zainteresiranim podijelili su korisne savjete o zdravom načinu ishrane.
Lifestyle / Zdravlje | 06. 10. 2019. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Mostarskog muftijstva u suradnji sa Odjelom za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Info-servisom za mlade, Kulturno edukativnim centrom za ženu 'Sehara' i Karađoz-begovom medresom održan je teferič zdravog stila života ili Charity race.

Program je održan na platou ispred Osnovne škole Zalik, a okupio je sve dobne skupine stanovništva. Posjetitelji su tako mogli vježbati uz glazbu, kušati zdrave slastice, izmjeriti tlak, te naučiti pružiti prvu pomoć osobi u nevolji.

"Prepoznali smo manjak svijesti u društvu o zdravom stilu života, pa smo odlučili da o tome na ovakav način skrenemo pažnju našoj javnosti. Nadam se da će ova druženja postati češća i da će svake godine biti masovnija i bolje organiziranija. U budućnosti planiramo govoriti i o drugim problemima na ovakav aktivan način", kazala je za Bljesak.info koordinatorica Odjela za brak i porodicu mr. Lejla Mezit.

Foto: Bljesak.info / Detalj s teferiča

"Prioritet nam je da angažiramo žensku populaciju i animiramo ih na bavljenje sportom. Mislim da je ovo dobar način za buđenje svijesti kod pripadnica ženskog spola", izjavila je dr. sci. Sanja Bajgorić pod čijim rukovodstvom su organizirana sportska natjecanja.

Tijekom višesatnog druženja stručnjaci iz oblasti nutricionizma svim zainteresiranim podijelili su korisne savjete o zdravom načinu ishrane. Organizirana je u prodaja zdrave hrane, a cjelokupan prihod prikupljenih sredstava bit će usmjeren u humanitarne svrhe.

Foto: Bljesak.info / Detalj s teferiča

"Ovakvi događaji su neophodni našem društvu. Ljudi zaboravljaju na sebe. Brinu se oko zarade, kako će progurati taj dan, kako će zaraditi novac, a uopće ne vode računa o svome zdravlju, na koji način bi se trebali relaksirati", naglasila je voditeljica Zdravstvenog studija prof.dr. Samra Međedović.

Kopirati
Drag cursor here to close