Zdrava ishrana

U Mostaru predstavljena halal kuharica

Kako se sve više vodi računa o zdravoj hrani, tako je i halal hrana sve prisutnija.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 10. 2019. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-edukativni centar za ženu 'Sehara' u suradnji s Odjelom za brak i porodicu pod pokroviteljstvom Muftijstva mostarskog u okviru projekta 'Zdravlje prije svega' s ciljem promoviranja halal prehrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti organizirali su promociju prve halal kuharice 'Iz Nahline halal kuhinje'.

"Halal predstavlja ono što je čisto i sigurno, stoga i halal kuhinja podrazumijeva jesti zdravo, kvalitetno, umjereno i raznovrsno, što je u skladu s islamskim principima kao i sa suvremenim načelima pravilne prehrane.

Kako se sve više vodi računa o zdravoj hrani, tako je i halal hrana sve prisutnija. Stručnjaci je preporučuju svima upravo zbog njenih zdravih i raznovrsnih sastojaka, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ovo je kuharica s preko 80 recepata tradicionalne i moderne kuhinje koje su autorice ili same osmislile ili ih obogatile svojim vlastitim idejama, a pečat njezinoj unikatnosti i vrijednosti dala su dvojica stručnih recenzenata, chef Goran Raguž i chef Nihad Mameledžija koji je ujedno i promotor kuharice na mostarskoj promociji. Urednice prof. Zrinka Hafizović i prof. Ilvana Crnkić su bile specijalne gošće ove večeri", priopćili su iz 'Sehare'.

'Iz Nahline halal kuhinje' je jedinstvena kuharica koju su napisale žene Vijeća Medžlisa IZ Sisak 'Nahla', a izdavač ove kuharice je Centar za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close