Novi sistem

U HNŽ počinje preuzimanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica

Elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici će preuzimati u područnim uredima Zavoda u kojima su i predali zahtjev za izdavanje.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 04. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 15.4. od 14 sati Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) započinje s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica osiguranicima koji su zahtjev za izdavanje iste podnijeli 1.4.  Elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici će preuzimati u područnim uredima Zavoda u kojima su i predali zahtjev za izdavanje.

Prilikom preuzimanja elektroničke zdravstvene iskaznice osiguranici su dužni predočiti Potvrdu o podnesenom zahtjevu za elektroničku zdravstvenu iskaznicu i staru papirnatu zdravstvenu iskaznicu, koja će biti poništena od strane ovlaštenih radnika područnog ureda Zavoda i vraćena osiguraniku.

Prilikom prve posjete izabranom liječniku osiguranici koji posjeduju elektroničku zdravstvenu iskaznicu u obvezi su provjeriti s medicinskim osobljem jesu li svi podaci s papirnate zdravstvene iskaznice evidentirani u karton osiguranika u IZIS-u (broj kartona, podaci o alergijama na lijekove, i sl.), a sve u cilju izbjegavanja eventualnih nesporazuma prilikom korištenja usluga zdravstvene zaštite.

Zbog velikog interesiranja osiguranika za elektroničke zdravstvene iskaznice, a u cilju smanjenja gužvi na šalterima područnih ureda preporuka Zavoda je da osiguranici zahtjeve za izdavanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica podnose svakog radnog dana od 7:30 do 14 sati, a izrađene elektroničke iskaznice preuzimaju od 14 do 15 sati, navedeno je iz Ureda za informiranje ZZO HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close