"Cijepljen-testiran-prebolio"

Preporuke kantonima za uvođenje CTP potvrda

"To je već postala praksa u drugim zemljama, a mi imamo dovoljno cjepiva da broj cijepljenih možemo povećati u kratkom roku", rekla je Bera.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 12. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladama kantona, odnosno kriznim stožerim kantonalnih ministarstva zdravstva preporučeno je uvođenje restriktivnih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je preporučila vladama kantona da u skladu s epidemiološkom situacijom u kantonima uvode CTP pravilo (Cijepljen-testiran-prebolio).

Podsjetimo, Vlada FBiH je na sjednici održanoj 2. prosinca donijela zaključak kojim je preporučila vladama kantona da u skladu s epidemiološkom situacijom u kantonima uvode CTP pravilo, te je u skladu s tim stavljen izvan snage dio važećih naredbi koji se odnose na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. prosinca u Federaciji BiH.

"Aktualne mjere u Federaciji BiH, one koje je na prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Vlada Federacije BiH usvojila na svojoj 295. sjednici, održanoj 16.12.2021. godine, te da su usvojene naredbe i preporuke Kriznog stožera FMZ-a na snazi 14 dana.

Među važećim mjerama je preporuka vladama kantona, da u skladu s epidemiološkom situacijom na području kantona, procjeni rizika, kao i dokumenta "Javnozdravstveni kriteriji za prilagodbu javnozdravstvenih i društvenih mjera u kontekstu COVID-19", uvedu Pravilo vakcinisan/a, prebolio/ljela, testiran/a (VPT) za područje kantona i o istom izvijeste Krizni stožer FMZ-a.

Ističu da se sve donesene mjere (zaključci, naredbe i preporuke) dostavljaju kantonima te objavljuju u Službenim novinama Federacije BiH", priopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close