Noi Denunceremo

Obitelji žrtava Covida tuže državu

"Zatražit ćemo od vlasti prosječnu nadoknadu od 200.000 eura po osobi, odnosno ukupno oko 100 milijuna eura", navodi se u priopćenju…
Lifestyle / Zdravlje | 23. 12. 2020. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa koja predstavlja obitelji žrtava Covida-19 u Italiji objavila je kako će tužiti regionalne i državne vlasti i zatražiti odštetu od 100 milijuna eura.

Grupa "Noi Denunceremo" navodi da će podnijeti tužbu u ime 500 ljudi koji su izgubili najbliže.

"Zatražit ćemo od vlasti prosječnu nadoknadu od 200.000 eura po osobi, odnosno ukupno oko 100 milijuna eura", navodi se u priopćenju, prenijela je agencija DPA.

Tužba je usmjerena protiv premijera Giuseppea Contea, ministra zdravlja Roberta Speranzae i regionalnog predsjednika Lombardije Attilija Fontane.

Predsjednik grupe "Noi Denunceremo" Luca Fusco izjavio je da je ovo "božićni poklon onima koji su trebali djelovati protiv pandemije, a nisu".

Italija je, prenosi Srna, jedna od zemalja koje su najteže pogođene virusom korona. S populacijom od 60 milijuna ljudi, ova zemlja je zabilježila blizu 70.000 smrtnih slučajeva povezanih s Covidom-19, više nego bilo koja druga država u Europi.

Grupa koja podnosi tužbu ima sjedište u Bergamu, sjevernoj pokrajini koja je bila epicentar prvog vala epidemije u ožujku i travnju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close