Paraparesis polyradiculoneuritis acuta

Skupljeno 10 tisuća maraka za nastavak liječenja Hamze Bajgorića

Hamzina rodica Maja Džinović – Bojčić kazala je kako je poziv u pomoć urodio plodom te da su brojni građani pokazali kako unatoč teškim vremenima imaju razumijevanja za situaciju u kojoj se obitelj Bajgorić našla.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 01. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u mostarskim medijima objavljena priča o mladom Hamzi Bajgoriću (18) iz Mostara, koji boluje od upale gornjih i donjih udova (Paraparesis polyradiculoneuritis acuta), te građani pozvani da se uključe u akciju prikupljanja novca kako bi Hamza mogao ponovo stati na svoje noge, reakcije su više nego pozitivne.

Naši sugrađani su po ko zna koji put pokazali humanost i prikupljeno je 10.000 KM, za nastavak liječenja osamnaestogodišnjeg Hamze.

Hamzina rodica Maja Džinović – Bojčić kazala je za Dnevni list kako je poziv u pomoć urodio plodom te da su brojni građani pokazali kako unatoč teškim vremenima imaju razumijevanja za situaciju u kojoj se obitelj Bajgorić našla.

“Na akciji koju smo nazvali “Kafa za Hamzu” za sat vremena je prikupljeno 1350 maraka. Novac je uručen na ruke Hamzinoj majci, koja je neizmjerno zahvalna svima koji su uplatili i odvojili nešto
novca. Hamzino zdravstveno stanje je bolje, čekamo da primi terapije i da vidimo kako će djelovati”, kazala je Džinović – Bojčić.

U cafe slastičarni Mozart u naselju ”Dolina sunca“ u Južnom logoru, još uvijek je moguće ostaviti svoj novčani prilog.

Maja ističe kako je pokrenuta i grupa na društvenoj mreži Facebook  pod nazivom”Podrška za Hamzu Bajgorića”. Novac za Hamzu može se donirati i u Klubu navijača Red Army svakim danom od 18 do 20 sati.

U nedjelju je odigrana humanitarna utakmica u organizaciji Sportskog udruženja „Sinovi Mahale“, na kojoj je prikupljeno 2.504,50 KM. Prodajom karata za liječenje Hamze Bajgorića, "Sinovi Mahale"
prikupili su 1.980 KM.

Također, svi koji žele direktno pomoći svoje priloge mogu uplatiti na žiro račun BBI banke Hamza Bajgorić 1415051310174354; IBAN BA391415051320060885 SWIFT: BKAUATWW.

Kontakt telefon: 061 431 155.

""Na poziv Sportskog udruženja “Sinovi Mahale“, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ i ja kao ministar, rado smo se odazvali da podržimo humanitarnu utakmicu. Mi ćemo se i ubuduće odazivati na ovakve humanitarne akcije. Nadam se da će naš Hamza Bajgorić ozdraviti“, kazao je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske
županije.

Kopirati
Drag cursor here to close