SPAJALICA

Međunarodni dan mladih u sjeni narušenog mentalnog zdravlja mlađe populacije

Istraživanja su pokazala da je mentalno zdravlje mladih i te kako narušeno zbog razdoblja pandemije koji je zahvatio čitav svijet te izolirao mlade od njihovih vršnjaka i njihove svakodnevnice na jedno duže razdoblje.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 08. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni Dan mladih širom svijeta obilježava se 12. kolovoza te je to prilika svim mladima, ali i onima koji se bave mladima da skrenu pažnju na potrebe, probleme i potencijale mladih.

Institut KULT i Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA već 17 godina obilježavaju ovaj dan na različite načine. Ove godine, manifestacija se održava u i ispred Centra SPAJALICA , a program Dana mladih možete vidjeti na službenoj stranici.

Mladi, volonteri Spajalice koji su ujedno preuzeli veliki dio organizacije ovog događaja na sebe, su izabrali mentalno zdravlje kao glavu temu ovogodišnjeg Dana mladih.

Istraživanja su pokazala da je mentalno zdravlje mladih i te kako narušeno zbog razdoblja pandemije koji je zahvatio čitav svijet te izolirao mlade od njihovih vršnjaka i njihove svakodnevnice na jedno duže razdoblje. Također, prebrze promjene u društvu, trendovima te očekivanjima odraslih i društva u cijelosti od mladih, dovelo je mlade u nezavidan položaj što je često uzrok mentalnim smetnjama.

Spajalica se stoga ove godine pobrinula da kroz edukativno predavanje sa psihologinjom Senkom Čimpo približi mladima temu mentalnog zdravlja, da znaju prepoznati simptome kako kod sebe tako i kod drugih, ali i da znaju kako reagirati te kome se obratiti.

Također program će upotpuniti i neformalno druženje sa novinarkom i producenticom N1 televizije Minelom Jašar Opardijom koja je i sama svoje volonterske korake načinila u SPAJALICI.

Zatim tu su i razni informativni i kreativni sadržaji, koji su besplatni te se nadamo dobrom odzivu i zanimanju mladih.

Obilježavanjem Međunarodnog dana mladih pokušavamo skrenuti pažnju da mladi nisu bitni samo taj dan, već i ostalih 364 dana u godini. Mladi su najveći potencijal svake zemlje, zato im pružimo priliku i podršku da razviju svoje potencijale i kreiraju svoje ideje.

Kopirati
Drag cursor here to close