Sadrže klor

Kompanija dm povlači s tržišta dječje kašice

Kao razlog povlačenja proizvoda naveli su da su prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži klor.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 01. 2018. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz kompanije dm drogerie markt obavještavaju javnost kako je iz predostrožnosti povučen proizvod babylove jagoda i malina sa jabukom od 190 grama, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja 5.7.2019.

Kao razlog povlačenja proizvoda naveli su da su prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži klor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka, da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti klora, priopćeno je.

Budući da se ostaci klora mogu pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe klorirane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos klora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu.

Kompanije obavještava kupce da provjere jesu li kupili sporne kašice te ukoliko jesu da, ukoliko ih još posjeduju da prestanu s upotrebom proizvoda, a proizvod mogu vratiti u bilo kojoj dm trgovini za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovite cijene proizvoda.

''Budući da nam je važno zdravlje naših kupaca, postavljamo visoke kriterije kada je riječ o kvalitetu i sigurnosti naših proizvoda te smo navedeni proizvod povukli iz prodaje'', poručili su iz dm-a.

Kopirati
Drag cursor here to close