WHO

HNŽ po incidenciji korone najgora regija Europe

Lifestyle / Zdravlje | 17. 04. 2021. u 10:23 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije Hercegovačko-neretvanska županija ima najgoru epidemiološku sliku u Europi.

U njoj je prema podacima potvrđeno 1729 novozaraženih u proteklih sedam dana, a sedmodnevna incidencija iznosi 779, što je porast od šest posto.
 
Treći val epidemije prouzročene koronavirusom u BiH već u proteklih desetak dana bilježi stalne uspone i padove pa zdravstveni stručnjaci upozoravaju da je unatoč smanjenju broja zaraženih u odnosu na kraj ožujka i početak travnja stanje i dalje teško i zato je nužno pridržavanje propisanih mjera ograničenja.
 
Na bolničkom liječenju u Mostaru trenutno su 179 bolesnika, od kojih je 17 na invazivnoj i 8 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.  Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 18, a otpušteno 6 pacijenata.
 
Do sada su izdana 33641 rješenja o samoizoliranju i izoliranju.
 
Podsjetimo, U Bosni i Hercegovini u petak je potvrđeno nešto više od 1200 novih slučajeva zaraze što je blago smanjenje u odnosu na četvrtak, ali je zato broj zaraženih koji su umrli ponovo povećan jer je u protekla 24 sata preminulo čak 86 takvih osoba.
 
Od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine u BiH je potvrđeno nešto manje od 190 tisuća slučajeva zaraze, a umrlo je 7714 zaraženih osoba.
Kopirati
Drag cursor here to close