Putovanje u doba korone

Emirates prva zrakoplovna kompanija s brzim testovima putnika na COVID-19

Emirates je postao prva zrakoplovna kompanija koja je uvela brzo testiranje putnika na COVID-19 neposredno prije putovanja.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 04. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U koordinaciji s nacionalnom zdravstvenom organizacijom Dubai Health Authority (DHA) zrakoplovna kompanija Emirates uvodi dodatne preventivne mjere pa su tako na današnjem letu za Tunis putnici testirani na COVID-19 prije polaska iz Dubaija. Emirates je tako postao prva zrakoplovna kompanija koja je uvela brzo testiranje putnika na COVID-19 neposredno prije putovanja. Brzi test krvi proveli su predstavnici DHA na terminalu 3 Međunarodne zračne luke Dubai, a rezultati su bili dostupni u roku od 10 minuta.

Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa, izjavio je: "Proces testiranja protekao je glatko i želimo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo DHA-u na njihovim inicijativama i inovativnim rješenjima. To ne bi bilo moguće bez podrške zračne luke u Dubaiju i drugih vladinih tijela. Radimo na povećavanju broja testiranja u budućnosti i njihovom uvođenju na drugim letovima što će nam omogućiti provođenje testova na COVID-19 na licu mjesta i trenutnu potvrdu za Emiratesove putnike koji putuju u zemlje koje ih zahtijevaju. Zdravlje i sigurnost osoblja i putnika u zračnoj luci i dalje su od najveće važnosti."

Nj. E. Humaid Al Qutami, generalni direktor nacionalne zdravstvene organizacije Dubai Health Authority (DHA) izjavio je: "Drago nam je što surađujemo s Emiratesom na uspješnoj provedbi brzog testiranja na COVID-19 u prostoru zračne luke. U borbi protiv koronavirusa proaktivno surađujemo s mnogim vladinim organizacijama i privatnim zdravstvenim sektorom te smo proveli sve potrebne mjere iz područja zaštite javnog zdravlja i pružanja visokokvalitetnih zdravstvenih usluga u skladu s najnovijim međunarodnim smjernicama. Čvrsto vjerujemo da su za najučinkovitija rješenja potrebna bliska partnerstva s drugim organizacijama javnog i privatnog sektora."

Imajući na umu socijalnu distancu, Emirates je na svakom pultu za check-in postavio zaštitne pregrade kao dodatne sigurnosne mjere za putnike i zaposlenike tijekom bilo koje interakcije. Svi zaposlenici u zračnoj luci obvezni su koristiti rukavice, maske i sredstva za dezinfekciju ruku, prenose Putoholičari. Putnici također moraju nositi vlastite maske kad su u zračnoj luci i u zrakoplovu te slijediti smjernice socijalnog distanciranja.

Emirates je iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga prilagodio raspon usluga namijenjenih putnicima pa im tako nisu dostupni časopisi ni ostali tiskani materijali za čitanje, dok se hrana i piće i dalje poslužuje, no u prilagođenim pakiranjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt s osobljem. Na letove trenutno nije moguće unijeti ručnu prtljagu, osim računala, ručne torbe, aktovke ili predmeta za brigu i njegu beba. Svi ostali predmeti moraju se predati prilikom check-ina, a Emirates putnicima odobrava povećanje dozvoljene količine predane prtljage dodatno za količinu koju bi inače mogli unijeti u zrakoplov. Nakon svakog leta svi Emiratesovi zrakoplovi prolaze temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju.

Kopirati
Drag cursor here to close