Usporimo koronu još jednom!

Dr. Kordić poziva na opće nošenje maski i u Mostaru

Lifestyle / Zdravlje | 20. 10. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić poslao je još jedan apel o ozbiljnosti situacije zbog pandemije koronavirusa.

Kordić kaže kako je rast broja zaraženih bio očekivan, ali ovolikom brzinom.

"Sarajevo je neki dan uvelo obvezno nošenje maski i unutra i vani. Maltene ne bez maske možete biti samo u svome domu, Zagreb nešto slično radi. Pariz radi, pa što se Mostar ima potrebu toliko praviti pametan. Ljudi hajmo maske na lice, hajde da preguramo ovo”, kazao je između Kordić u izjavi za RTV HB.

"Dolazimo u situaciju da će se stvari u cijelosti oteti kontroli, a onda nam nitko neće moći pomoći", poručuje Kordić i dodaje kako je razlog ovakvog stanja nepoštivanje mjera i neučinkovit rad inspekcija.

"Imamo dovoljno opreme, izolatorij je spreman, liječnici obiteljske se brine o svojim pacijentima. Uglavnom sve je optimistično", kazao je ravnatelj.

U Sarajevu je u protekla 24 sata registrirano 135 novozaraženih, u Mostaru 57 a u Banjoj Luci 83.

Iz Federacije BiH za sada nema naznaka uvođenja dodatnih ograničenja a vlasti pozivaju stanovništvo da se pridržava onih već postojećih koje su različite od jedne do druge županije.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada zaraza potvrđena kod nešto više od 35 tisuća osoba a umrlo je 1017 zaraženih.

Kopirati
Drag cursor here to close